Burgemeester heeft meeste kopzorgen over studentenhuisvesting en ‘Polen’

Gemeente

DRONTEN - Presentator Chris Kijne vroeg gisteravond tijdens het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ op NPO1 aan burgemeester Jean Paul Gebben wat zijn hoofdpijndossiers zijn. ,,Ik denk op dit moment studentenhuisvesting en de arbeidsmigranten”, antwoordde de burgemeester.

De interviewer noemde als mogelijkheid ook de verbouwing van het gemeentehuis en de windmolenparken. Over dat laatste zei Gebben: ,,Mensen willen duurzame energie. Ze moeten èrgens staan en wij zijn een hele grote gemeente. Uiteraard begrijp ik dat het voor sommige mensen niet leuk is.”

Jean Paul Gebben was bij ‘Met het Oog...’ voor het wekelijkse gesprek met een burgemeester in coronatijd. Hij deed zijn uiterste best om niet alleen Dronten over het voetlicht te brengen, maar ook Biddinghuizen en Swifterbant. Biddinghuizen kwam een aantal keren ter sprake in verband met Lowlands. De burgervader wist uit eigen beweging de naam Swifterbant in het korte gesprek drie keer te noemen.

Kustlijn

Gevraagd naar de mooiste plek in de gemeente wees de burgemeester op het agrarisch gebied met z’n afwisselende percelen: ,,Maar bij mij staat op nummer één de zestig kilometer lange kustlijn die wij hebben. Zestig kilometer recreatiegebied met alle natuur er omheen.”

Hij voegde eraan toe dat de stranden in de coronatijd geen problemen geven: ,,Mensen houden zich in de polder keurig aan de regels. Het is er hartstikke druk en natuurlijk moeten we wel eens waarschuwen, maar ik hoor weinig dramatische berichten.”

Met het Oog op Morgen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden