Lowlands
Lowlands Bas Uterwijk

Lowlands en Down the Rabbit Hole gaan definitief niet door

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Meerdaagse evenementen met overnachting, zoals Lowlands en Down the Rabbit Hole in Biddinghuizen, gaan niet door. Dat vertelde minister-president Mark Rutte zojuist tijdens een persconferentie.

Het verbod tot meerdaagse evenementen met overnachting is door het kabinet verlengd tot in ieder geval 1 september. Volgens Rutte is de reden dat het duidelijkheid geeft: „Dat vraagt de sector ook.” Hij wijst erop dat Lowlands en andere organisatoren nu een beroep kunnen doen op de garantieregeling.

Rutten vertelde dat het besluit is genomen in overleg met de evenementensector. Eén van de belangrijkste redenen is dat het hertesten tijdens evenementen op dit moment niet mogelijk is.

Enorm bittere pil

„Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op”, schrijft Lowlands in een reactie, „Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder.”

Lowlands zegt dat het een ‘gigantische tegenslag’ is: „Maar wij begrijpen en respecteren dit besluit. We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, sponsors, cateraars, hun personeel en honderden zzp-ers.”

Voortbestaan gewaarborgd

„We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival”, vervolgt organisator Mojo, „Zonder jullie creativiteit, tomeloze inzet en enthousiasme zou Lowlands niet kunnen bestaan. Ook dank voor de overheid vanwege hun constructieve houding en het mogelijk maken van een garantiefonds waardoor het voortbestaan van de sector en dus ook Lowlands gewaarborgd is.”

Lowlands kondigt aan dat alle kaartkopers hun geld voor de tickets die in 2020 en 2021 zijn gekocht automatisch terugkrijgen. Zij ontvangen binnenkort een mail met alle informatie.