Zuiderzee op Zuid
Zuiderzee op Zuid ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Ook Zuiderzee op Zuid niet welkom op milieustraat: „Zal toch een vergissing zijn?”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Behalve Ketelhaven hebben ook de bewoners van Zuiderzee op Zuid een brief van de gemeente ontvangen, dat ze op 1 januari niet meer welkom zijn bij de milieustraat in Dronten. „Dat zal toch een vergissing zijn?”, reageert Cor de Nood namens de bewoners.

Net als Ketelhaven was ook Zuiderzee op Zuid vroeger een vakantiepark en mag er inmiddels permanent gewoond worden. Gemeenten hebben de wettelijke plicht om huishoudelijk afval in te zamelen. En dus kijken deze bewoners ervan op dat ze opeens worden buitengesloten van de milieustraat.

Politiek ingeschakeld

De Vereniging van Eigenaren Ketelhaven neemt de zaak hoog op. Zij hebben inmiddels een afspraak voor een gesprek met wethouder Gerrit Jan Veldhoen. Bovendien hebben ze de politiek ingeschakeld. D66-raadslid Rob van der Schans heeft er vragen over gesteld aan B en W.

Bij Zuiderzee op Zuid is Cor de Nood allerminst in paniek. Hij wijst erop dat de gemeente in haar brief spreekt over ‘(recreatie)woningen’. Aangezien de appartementen aan het Veluwemeer geen recreatiewoningen zijn, gaat De Nood ervan uit dat de brief per abuis naar hen is verstuurd. De Vereniging van Eigenaren van Zuiderzee op Zuid heeft de gemeente gevraagd of het inderdaad een foutje is en wacht de reactie geduldig af.

Ketelhaven

Abonneer gratis

op de digitale krant