Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant.
Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant. Foto: Gemeente Dronten

Van uw gebiedsregisseur Swifterbant: In gesprek met jongeren

Column

De gemeenteraad van Dronten wil investeren om met jongeren in gesprek te gaan, staat deze week in het nieuws. De gemeente ook wil een jongerenpanel opzetten waarin jongeren zelf onderwerpen die voor hen belangrijk zijn kunnen indienen. Op deze manier probeert de gemeente beter te luisteren naar wat belangrijk is voor jongeren. Want er wordt vaak meer gepraat over jongeren dan met.

In Swifterbant hoor ik regelmatig van jongeren dat er te weinig mogelijkheden zijn om wat met elkaar te doen. Ik ben zelf allang geen jongere meer, maar gelukkig spreek ik verschillende jongeren die zelf initiatief nemen om iets voor elkaar te krijgen in hun dorp. Om te zorgen dat er meer te doen is of om een mooie plek te maken waar je elkaar kunt ontmoeten of een goed veldje om een potje te basketballen. En terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij: ā€œEigenlijk willen jongeren precies hetzelfde als alle andere inwonersā€. Gewoon een fijn dorp waar je je thuis voelt en er plek is voor jou en je vrienden.

In gesprek in Swifterbant

Elke dinsdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur werk ik in buurthuis De Steiger. Wilt je met mij in gesprek over een goed idee of heb je een vraag hoe dan bent u van harte welkom om langs te komen. Je kunt mij ook bellen of mailen met uw vragen of voor het maken van een afspraak. Mijn telefoonnummer is 06-57211767 en mijn e-mailadres is c.hollebeek@dronten.nl




Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden