Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant.
Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant. Foto: Gemeente Dronten

Van uw gebiedsregisseur Swifterbant: Eigen initiatieven om de buurt mooier te maken!

Column

Als gebiedsregisseur krijg ik steeds meer contact met de inwoners en ondernemers van Swifterbant. Dat is fijn want kennelijk weten steeds meer mensen mij goed te vinden. De vragen die ik krijg zijn heel divers, van sportverenigingen die graag van gedachten willen wisselen over de haalbaarheid van hun plan tot een vereniging van eigenaren die op zoek is naar informatie over een vergunning. 

Ook inwoners die niet goed weten waar ze heen moeten met een vraag over bijvoorbeeld verkeer of groen komen bij mij langs en dan kan ik samen met hen een melding doen via de website van de gemeente Dronten. Soms komt er een groepje bewoners langs die willen overleggen over een goed idee voor hun buurt of dorp. Dat kan allemaal, daar ben ik namelijk voor aangesteld als gebiedsregisseur voor Swifterbant.

Ik word altijd blij als inwoners zelf met een plan of voorstel komen voor hun buurt of dorp. Tenslotte weten de inwoners vaak beter wat goed is voor hun buurt of wat er beter kan.En als er een groepje bewoners daar dan samen mee aan de slag willen, kun je met elkaar vaak veel voor elkaar krijgen. Veel handen maken tenslotte licht werk. En iedereen kan daarin een rol spelen, al is het maar het regelen van de koffie!

Op de website https://www.samenactief.nl/ zijn heel veel mooie initiatieven die al zijn opgepakt samengebracht. Het is een mooie verzameling van allemaal zaken die inwoners zelf hebben gedaan. Stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van mensen, die hun eigen buurt leuker, groener en vaak ook gezelliger hebben gemaakt, met bijvoorbeeld plantenbakken, nieuwe speelmogelijkheden, buurtfeestjes, of spelletjesmiddagen. U kunt op bovengenoemde website ook vinden welke spelregels er zijn en hoe u een bewonersbudget kan aanvragen voor uw idee.
En mocht u een idee of vraag hebben van een heel andere orde, dan kunt u natuurlijk ook altijd even contact met mij opnemen.

Ik ben elke dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur te vinden in De Steiger. Maar u kunt mij ook bellen met een vraag of voor het maken van een afspraak.Mijn contactgegevens zijn c.hollebeek@dronten.nl en bereikbaar op 06-57211767.

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 13 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 14 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 14 uur geleden