De inmiddels alweer gesloten teststraat aan de Noorderbaan in Biddinghuizen.
De inmiddels alweer gesloten teststraat aan de Noorderbaan in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

VVD en CDA willen corona-testlocatie in Biddinghuizen: „Dat verlaagt de drempel”

Gemeente

BIDDINGHUIZEN - De fracties van VVD en CDA in de gemeenteraad vragen zich af waarom er in Biddinghuizen geen locatie is voor het grootschalig testen op corona. De VVD wijst op mogelijkheden bij de accommodatie van BAS Voetbal en de commerciële teststraat aan de Noorderbaan, die inmiddels is opgeheven.

Volgende week gaan de uitnodigingen op de bus voor het grootschalig testen. Alle inwoners van de gemeente Dronten vanaf 12 jaar kunnen zich de komende zes weken één, twee of drie keer laten testen op corona. Dat kan in De Hoeksteen in Swifterbant en in Dronten in sporthallen ’t Dok en aan de Nijverheidsweg.

Is het nog mogelijk?

„Waarom is er geen mogelijkheid om te testen in Biddinghuizen”, wil Trudy Stoker (VVD) weten, „Als er de komende dagen of weken een geschikte locatie gevonden wordt, is het dan nog mogelijk om ook te starten met de grootschalige test in Biddinghuizen?”

„Veel Biddinghuizenaren vragen zich af waarom er in Biddinghuizen geen testlocatie is”, stelt Willemien Wever (CDA), „De GGD hoopt op een hoge opkomst en hoge testbereidheid. Een testlocatie dichtbij de eigen woonomgeving verlaagt de drempel. Kan het college aangeven waarom er geen testlocatie in Biddinghuizen komt?”

Grootschalig testen