Hier komt de pioniersbarak.
Hier komt de pioniersbarak. gemeente Dronten

Na tien jaar geven B en W dit jaar duidelijkheid over pioniersbarak

Gemeente

DRONTEN - GroenLinks pleit al tien jaar voor eerst het behoud van de laatste pioniersbarak en later de bouw van een replica. Het duurt maar en daarom vroeg fractievoorzitter Paul Vermast woensdag een harde toezegging van wethouder Ton van Amerongen.

Vermast bracht de wethouder daarmee in verlegenheid. Pas na lang nadenken antwoordde Van Amerongen: „Ik probeer het dit jaar met u te delen.”

Blikvanger

Het gemeentebestuur heeft de bouw van de replica gekoppeld aan de nieuwbouw van de dierenweide. Daar wordt inmiddels hard aan gewerkt en dus vindt GroenLinks dat de gemeente haar belofte voor de barak nu moet waarmaken. Paul Vermast ziet de barak als ‘een prachtige blikvanger voor toeristen’.

„U ziet hoe mooi de dierenweide gaat worden en dit is inderdaad hét moment om een vervolgstap te zetten”, reageerde de wethouder. Hij waarschuwde wel dat het niet lukt voor de 70.000 euro die de gemeenteraad negen jaar geleden beschikbaar stelde voor de pioniersbarak. B en W werken aan een uitgewerkt plan en een voorstel aan de gemeenteraad voor extra geld.

Pioniersbarak