Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

Nog heel wat kinderziektes in het nieuwe gemeentehuis: „Het is ontieglijk warm”

Gemeente

DRONTEN - „Er is zwaar geïnvesteerd in de klimaatbeheersing, maar ik weet nog niet of het werkt.” Dat zei Siert Jan Lap van het CDA bij de bespreking in de raad van de verbouwing van het gemeentehuis. Voorlopig werkt het in ieder geval nog niet optimaal. „De temperatuur is echt niet normaal; het is ontiegelijk warm”, constateert Suzanne Stoop (PvdA)

De heropening van het gemeentehuis was begin maart. Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie erkende woensdag dat er bijna vijf maanden later nog steeds allerlei kinderziektes zijn. Dat komt vooral doordat het gebouw door corona nog steeds niet volledig in gebruik is genomen: „Het bedrijfsrestaurant was bijvoorbeeld vandaag pas voor ’t eerst geopend.”

Trouwzaal

De temperatuur in de avonduren is één van de kinderziektes, evenals de toegankelijkheid van het gebouw voor gemeenteraadsleden buiten kantooruren. Siepel noemde ook de ontevredenheid van trouwambtenaren over de inrichting van de trouwzaal en de ambtenaren die niet door de toegangspoortjes kunnen met een rugzak.

„Hoe gaat u die laatste punten wegpoetsen?”, wilde Paul Vermast van GroenLinks weten. „Ik had wel wat meer daadkracht van het college verwacht”, voegde Siert Jan Lap eraan toe. Siepel deed hen de toezegging dat hij de laatste puntjes op de i gaat zetten.

Evaluatie

Siert Jan Lap en Foeke Bongers (Leefbaar) eisten een evaluatie van B en W. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe het zit met de tevredenheid van de ambtenaren en met het energieverbruik.

Siepel beloofde die evaluatie voor de tweede helft van 2022. „Dat is buiten proportie”, reageerde Bongers, „Ik wil het vóór de Kerst weten.” Lap kondigde voor de raadsvergadering van eind deze maand een voorstel aan. Daarin wil hij vastleggen wanneer welke informatie boven tafel moet komen.

Klein beetje blij

Los van de kinderziektes waren de meeste fracties goed te spreken over het nieuwe gemeentehuis. „We zijn er een klein beetje blij mee”, stelde Siert Jan Lap voorzichtig. „Ik denk dat het een voorrecht is om hier te mogen werken”, meende Paul Vermast. Marianne Witteveen (ChristenUnie) vindt dat het er goed uitziet: „We zijn trots op wat hier is bereikt.” 

Suzanne Stoop van de PvdA herinnerde eraan dat ze in de aanloop naar de verbouwing niet overliep van enthousiasme: „Maar we vinden het wel mooi. Fantastisch hoe het er nu uitziet.” Frans Rietveld (SP) was het daarmee eens: „Het heeft heel veel geld gekost, maar we hebben er wat moois voor teruggekregen.”

Verbouwing gemeentehuis

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden