Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Energieverbruik nog even afwachten en dan is de raad tevreden over gemeentehuis

Gemeente


DRONTEN - De gemeenteraad klaagde twee weken geleden nogal over de kinderziektes in het verbouwde gemeentehuis. Een deel van die zorgen is inmiddels weggenomen en de raad toonde zich donderdag tevreden. „Ach, ik ben soms een beetje een zure mopperkont, dat weet ik”, relativeerde Paul Vermast (GroenLinks) zijn opmerkingen van eerder deze maand.

Er was bij de afhandeling van de verbouwing nog één punt waarover de raad zich zorgen maakte: worden de vooraf gestelde doelen voor bijvoorbeeld het energiegebruik daadwerkelijk gehaald? Wethouder Ton van Amerongen (VVD) kon daar nog weinig over zeggen: „Want de gebruikerservaringen zijn - gezien corona - op dit moment nog beperkt.”

Evaluatie

Het CDA en Leefbaar drongen aan op een evaluatie, onder andere voor wat betreft het klimaat en de duurzaamheid. Siert Jan Lap (CDA): „Op papier is de verbouwing goed gegaan, het is binnen het budget gebleven, maar pas in het gebruik kom je erachter of het bevalt of niet.”

Wethouder Van Amerongen wil die cijfers best delen met de gemeenteraad, maar vond dat Lap wel erg veel haast had. Toen de beide fracties zich coulant toonden, gingen zowel B en W als de voltallige raad akkoord met een eerste evaluatie kort na de jaarwisseling en een tweede halverwege 2022.

Verbouwing gemeentehuis