Ton van Amerongen - VVD
Ton van Amerongen - VVD ©maartenheijenk.nl

Vriendelijker aanpak landjepik: „Omdat wij inzagen dat het anders moest”

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad buigt zich donderdag over de gang van zaken rond het dossier ‘oneigenlijk grondgebruik’. Voorafgaand aan die discussie sturen B en W vandaag een brief aan de raad. Daarin stellen ze alle kritiek op de slechte communicatie echt wel serieus te nemen.

Het gemeentebestuur is al jaren bezig met het aanpakken van illegale tuinvergrotingen. Op de aanpak kreeg het college veel kritiek uit de gemeenteraad en de samenleving.

Persoonlijke gesprek

B en W zeggen nu dat de aanpak deze zomer is veranderd: „Omdat wij inzagen dat het anders moest.” Sindsdien stuurt de gemeente minder brieven: „We gaan met de inwoners meer het persoonlijke gesprek aan.” Een ‘procesbegeleider’ ging aan de slag met onder andere het verbeteren van de omgangsvormen.

Wel houdt het verantwoordelijk wethouder Ton van Amerongen (VVD) vast aan zijn beleid: „Gelijke gevallen worden gelijk behandeld. Maar in het contact staat de menselijke maat en het gedachtengoed dat wij er zijn voor de inwoners voorop.”

Afgerond

„Met deze nieuwe aanpak is inmiddels een aantal dossiers afgerond”, aldus de brief. Van de beschikbare mediator is volgens het college tot nu toe geen gebruik gemaakt.

B en W sommen op dat de gemeente met ongeveer 75 bewoners nog bezig is om afspraken te maken over verkoop van de grond. Met de resterende 75 inwoners is al gesproken of gaat de gemeente binnenkort in gesprek. Het college belooft iedereen vóór de jaarwisseling te hebben gesproken.

Oneigenlijk grondgebruik

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden