Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Snelle groei van Lelystad is voor Dronten een voorbeeld hoe het niet moet

Algemeen

DRONTEN - Zoals het er nu uitziet krijgt de gemeente Dronten er de komende jaren vele duizenden woningen bij. De NVM-makelaars zijn vóór die groei, maar waarschuwen ook dat de Lelystadse geschiedenis zich niet mag herhalen in Dronten.

Nadat de Tweede Kamer vorig jaar een motie aannam voor de bouw van 100.000 extra woningen in Flevoland, sprak de gemeenteraad van Dronten de intentie uit om daar een forse bijdrage aan te leveren. Donderdag discussieerde de raad met de NVM-makelaars over de woningmarkt.

Kwaliteit

Bart Wijnands vroeg namens de makelaars om de nadruk te leggen op kwaliteit: „Vergeet niet dat we in het verleden, bij de groei van Lelystad vanuit Amsterdam, hebben gezien hoe het niet moet. Niks ten nadele van Lelystad, maar er zijn daar wijken die toch iets té snel gerealiseerd zijn, waardoor de kwaliteit onder druk is komen te staan. Ik denk niet dat we die kant op moeten.”

De NVM-makelaars zijn absoluut voorstander van veel groei: „Alleen, het moet wel gestaag, het moet wel gecontroleerd en in ieder geval met de nodige kwaliteit.”

Honderdduizend woningen

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.