Wethouder Ton van Amerongen.
Wethouder Ton van Amerongen. ©maartenheijenk.nl

Replica van de laatste pioniersbarak blijft nog even in de wachtkamer

Gemeente

DRONTEN - „Eerst moet de verbouw van de kinderboerderij zijn afgerond.” Dat zegt een woordvoerder van wethouder Ton van Amerongen in antwoord op een vraag over de pioniersbarak. De wethouder had gehoopt in 2021 duidelijkheid te kunnen geven over de bouw van een replica van die barak. Die deadline heeft hij niet gehaald.

De laatste pioniersbarak in Dronten moest in 2012 wijken voor de aanleg van de Hanzelijn. Sindsdien spreekt de gemeente Dronten over de bouw van een replica. Dat gebeurt met name op aandringen van GroenLinks. Tien jaar geleden werd er al 70.000 euro opzij gelegd voor dit plan. Het is de bedoeling om die replica bij de dierenweide te bouwen.

Twijfel

Fractievoorzitter Paul Vermast drong in september aan op daadkracht. Toen hij de wethouder om een tijdpad vroeg, twijfelde deze heel lang. „Ik probeer het dit jaar met u te delen”, zei de VVD-wethouder uiteindelijk.

Inmiddels verwijst Van Amerongen naar een brief die hij drie maanden daarvoor aan de gemeenteraad stuurde. Toen meldde hij ook al: „Ik hoop dat we dit jaar tot zaken kunnen komen.” Hij voegde er echter aan toe dat het ook het eerste kwartaal van 2022 kon worden, omdat de dierenweide als eerste aan de beurt is.

Pioniersbarak