De overhandiging van het rapport in mei 2021.
De overhandiging van het rapport in mei 2021. eigen foto

Swifterbant moet nog even wachten op plannen gemeente voor zwembad

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Ton van Amerongen (VVD) streefde ernaar om vóór de jaarwisseling een plan voor zwembad De Abelen aan de gemeenteraad voor te leggen, inclusief een financiële paragraaf. Dat is niet gelukt. „Maar het is in een afrondende fase”, reageert een woordvoerder van de wethouder.

Een werkgroep uit Swifterbant schreef vorig jaar een rapport over de toekomst van het zwembad. Bij de overhandiging van dat plan temperde Van Amerongen de verwachtingen. Hij wees op aankomende bezuinigingen van de gemeente.

Prachtig plan

PvdA-raadslid Suzanne Stoop zei daarop dat ze het ‘een prachtig plan’ vond en vroeg de wethouder naar de vervolgstappen: „En op welke termijn?”

B en W antwoordden dat ze vóór de zomervakantie van 2021 de wensen van alle betrokkenen zouden inventariseren: „Dit onderzoek moet leiden tot een globaal programma van eisen. Daarna moet er een financiële vertaling van de plannen plaatsvinden.”

Het uitgewerkte plan zou in het vierde kwartaal van het vorige jaar aan de raad worden voorgelegd. Dat is niet gebeurd en tot op heden is het ook nog niet besproken in het college van B en W.

De Abelen

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden