Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

PvdA: Leefbaar en VVD willen vingers niet branden aan groei Dronten: „Schandalig!”

Gemeente

DRONTEN - Uitgerekend een vanuit Kampen ingevlogen tijdelijke wethouder heeft de zwaarste portefeuille van allemaal: de snelle groei van Dronten. PvdA-raadslid Suzanne Stoop noemt het ‘afschuifpolitiek’: „De verkiezingen komen eraan en VVD en Leefbaar Dronten willen de vingers hieraan niet branden.”

Stoop sprak tijdelijk wethouder Gerrit Jan Veldnhoen en zijn partij ChristenUnie er niet op aan. Zij richtte haar pijlen op de twee andere coalitiepartijen: VVD en Leefbaar. „Jullie hebben wethouders die gepokt en gemazeld zijn, die er al jarenlang zitten, die de cultuur kennen, die van de hoed en de rand weten.”

„Nu mag een nieuwe wethouder, die hier niet woont deze kar trekken? Serieus? Dit is echt schandalig”, brieste het PvdA-raadslid. Ze wees erop dat Veldhoen ook nog een ander zwaar dossier mag oplossen: Swifterbant-zuid.

Wijsheid

Foeke Bongers (Leefbaar Dronten) zei in een reactie dat het college van B en W de heer Veldhoen heeft aangewezen en niet Leefbaar en VVD: „We moeten er als raad van uitgaan dat ze dit in alle wijsheid hebben besloten.” VVD-raadslid Saskia Haarhuis sloot zich hierbij aan.

Bongers vroeg mevrouw Stoop de term ‘afschuiven’ terug te nemen. Deze was daar allerminst toe bereid: „Integendeel, ik wil het graag onderstrepen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd!”

Het hele college

Wethouder Veldman verzekerde dat hij na de verkiezingen niet terugkeert, maar vroeg mevrouw Stoop niet te veel naar de persoon te kijken. Volgens hem schrijft het hele college mee aan de groeiplannen. 

Aangezien de groei van Dronten niet alleen over woningbouw gaat, maar ook over bijvoorbeeld financiën en sport, maakt het college vogens Veldhoen in de volle breedte afwegingen: „En ja, daar zit een persoontje bij. En in dit geval ben ik dat.”