Afbeelding
©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Zijn kinderen in Dronten gebaat bij een ‘leerfabriek’?

Gemeente

DRONTEN - Vraag aan de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dronten:
De gemeente kiest voor grote schoolgebouwen. In het centrum van Dronten wilt u vijf kleine scholen samenvoegen tot één ‘leerfabriek’. Zijn kinderen niet veel meer gebaat bij kleinschaligheid, bij persoonlijke aandacht en bij ons-kent-ons?

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag een vraag over de nieuwe centrumschool in Dronten.

CDA

DeDrontenaar.nl heeft de partijen zes dagen de tijd gegeven om vragen te beantwoorden. Van het CDA is geen reactie binnengekomen.

ChristenUnie

We zien scholen als plaatsen van ontmoeting en ontwikkeling voor kinderen. Een groter gebouw betekent niet per definitie dat hieraan niet voldaan kan worden. Het vraagt echter wel een visie op onderwijs, zorg en begeleiding.

D66

De nieuwe school is een kans om de school flexibel en multifunctioneel te maken, met ook andere voorzieningen zoals buitenschoolse opvang of welzijn. Zo kun je je snel aanpassen aan (nieuwe) behoeftes en met elkaar het kind de beste kans geven.

GroenLinks

Bij onderwijshuisvesting moet worden gekeken naar de best passende oplossing voor de scholen. Huisvesting in één gebouw is geen doel op zich maar maatwerk per locatie. We willen geen mega-scholen.

Leefbaar Dronten

We kiezen voor een Kindcentrum met herkenbare identiteit van elk van de scholen. Geborgenheid voor onze kinderen blijft het uitgangspunt. Meer scholen onder 1 dak geeft voordelen op het delen van voorzieningen en biedt flexibiliteit voor de toekomst.

PvdA

De kwaliteit van het onderwijs hoeft niet te lijden onder schaalvergroting. Het kan kostenverlagend werken waarbij die bespaarde lasten kunnen worden aangewend voor het onderwijs. Samenwerking biedt mogelijkheden om het lerarentekort te compenseren.

SP

Langzaamaan is alles uit wijken wegbezuinigd. Buurthuizen zijn zo goed als verdwenen en scholen worden bij elkaar gezet. Wij zien graag zoveel mogelijk voorzieningen terugkomen in de wijken. Kleinschalig en kwalitatief. Dus ook het onderwijs.

VVD

Een onderwijsgebouw is belangrijk, en nog belangrijker zijn de docenten die dagelijks bevlogen lesgeven. Meerdere scholen bijeen heeft voordelen, zoals extra hulp bij leren en pedagogiek. De kwaliteit van het onderwijs blijft hierbij voorop staan.

Centrumscholen

Verkiezingen

.

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden