Afbeelding

KiesKwesties | Hoeveel seniorenwoningen wilt u in gemeente Dronten laten bouwen?

Algemeen

DRONTEN - Veel ouderen met grote woningen willen best kleiner wonen in gelijkvloerse woningen voor een acceptabele prijs. Dus geen appartementen, kazernes, wanstaltige silo of rijtjeswoningen. Hoeveel van die seniorenwoningen wilt u de komende vier jaar laten bouwen?

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag een vraag over seniorenwoningen.

VVD

We zullen klaar moeten zijn voor de opgave van de groei van het aantal woningen, voor jong en oud. Zodat iedereen betaalbaar kan wonen. Dit levert ook inkomsten op, voor onze ondernemers en voor de gemeente. Daarmee kunnen kosten worden betaald.

SP

Wij zien meer in flexwonen. Woonvormen die voor meerdere doelgroepen gebouwd worden. Zo kunnen we veel mensen voorzien van passende woonruimte en stimuleren we het sociale gevoel en begrip voor elkaar.

Leefbaar Dronten

Het aantal te bouwen seniorenwoningen is afhankelijk van de behoefte aan woonruimte in Dronten, zowel van onze eigen inwoners als daarbuiten. Bij zowel oudbouw als nieuwbouw wordt ingezet op levensloopbestendige woningen.

CDA

Het CDA wil een ‘bemiddelaar’ aanstellen om ouderen te ondersteunen bij het doorstromen naar een andere woning. Deze zal ook in beeld brengen waaraan behoefte is zodat het woningbouwprogramma daarop wordt aangepast.

GroenLinks

GroenLinks wil projectontwikkelaars niet de vrije hand geven. Zo is er te weinig sociale woningbouw voor starters, gezinnen met een kleine portemonnee en senioren. In elke nieuwbouwwijk bouwen we ook voor deze groepen en onderzoeken hun woonbehoefte.

ChristenUnie

Het is belangrijk dat er wordt nagedacht over woningen die voor meerdere doelgroepen gebruikt kunnen worden. Dit houdt in dat misschien flexibel nadenken over wonen en de manier waarop gebouwd wordt, meegenomen wordt in de plannen.

D66

We willen zo bouwen, dat het past bij de vraag van onze ouderen. Dus kom maar op met de kangaroewoningen, knarrenhofjes, patiowoningen of welke wens u ook maar hebt. Door D66 is er ook de blijverslening, zodat ouderen langer thuis kunnen wonen.

PvdA

Het is moeilijk om aan alle wensen tegemoet te komen, temeer omdat ouderen ook graag in de vlakbij voorzieningen willen wonen. Belangrijk is, dat er naar behoefte voor senioren moet worden gebouwd. Leeftijdbestendig bouwen is een optie.

Verkiezingen

.