Dorpsbos Biddinghuizen.
Dorpsbos Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Hoe denkt de politiek over de toekomst van de dorpsbossen?

Algemeen

DRONTEN - Wat is het lange-termijnplan voor de dorpsbossen? Worden ze groter, krijgen bomen een kans om oud te worden of blijven het productiebossen?

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag een vraag over de dorpsbossen.

SP

De longen van onze dorpskernen houden we graag vitaal en gezond. Het kappen van bomen gebeurt te snel, er is vrijwel geen boom op leeftijd te vinden in Dronten. Wij zijn voor uitbreiding van de bossen en groen gezien de klimaatdoelstellingen.

VVD

Natuur is belangrijk. Onze gemeente staat ook bekend om al het groen. Het bos moet gezond en veilig zijn, ook voor wandelaars en fietsers. Daarom moet het goed onderhouden en bereikbaar houden. We laten het aan de bomenexperts wat hiervoor nodig is.

Leefbaar Dronten

De dorpsbossen zijn goed voor onze gezondheid. De uitbreiding van het aantal woningen in de gemeente, zal wel gepaard moeten gaan met de uitbreiding van het aantal bomen en dus ook het aantal (dorps)bossen.

D66

Groter! De dorpen zijn ooit ontworpen met een mooie groene rand, zeg maar een boerderij in het klein met een erfsingel. Los van de cultuurhistorische waarde is een bos vooral iets om van te genieten en als D66 willen we onze bossen daarom koesteren.

ChristenUnie

Wij staan voor een ecologische leefomgeving. Mensen, dieren, bossen, planten etcetera zijn onderling verbonden. Vanuit dat uitgangspunt willen we ook kijken naar de vragen rondom dorpsbossen etc. Met als leidraad een gedragen omgevingsvisie.

CDA

De dorpsbossen zijn bedoeld voor recreatief gebruik en het beheer moet daarop worden afgestemd. De dorpsbossen dragen bij aan de leefbaarheid. Daarom zal bij groei van Dronten ook ruimte moeten worden gereserveerd voor bebossing bij de drie dorpen.

GroenLinks

GroenLinks wil groene structuren behouden en versterken. We zien bossen voor ons waar je fruit en noten kunt plukken, waar het zoemt in de bloemenweiden en bloemenbermen, waar er ruimte is voor recreatie en educatie. Zo verbinden we mens en natuur.

PvdA

Wanneer Dronten gaat groeien, wat zeer in de rede ligt, moet ook het areaal aan bos groeien. De PvdA vindt overigens dat bossen oud moeten kunnen worden onder de voorwaarde dat er onderhoud wordt gepleegd om het bos vitaal te houden.

Verkiezingen

.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden