Afbeelding
Ganja Spliff

KiesKwesties | Hoe staat de politiek tegenover het toestaan van een coffeeshop?

Algemeen

DRONTEN - Dronten blijft groeien en daarbij hoort ook een coffeeshop. Momenteel trekken inwoners van Dronten naar coffeeshops in de omgeving of ze kopen het illegaal. Hoe staat u tegenover controle op de verkoop van cannabis door het toestaan van een coffeeshop?

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag een vraag over coffeeshops.

GroenLinks

GroenLinks wil teelt en handel van softdrugs legaliseren. Voor experimenten met legale teelt en handel geven we in Dronten graag de ruimte. Door legalisatie neemt drugscriminaliteit af en neemt de controle op handel en kwaliteit van softdrugs toe.

VVD

Coffeeshops zijn legaal in Nederland. Als er aanvragen komen is het van belang dat goed gekeken wordt naar veiligheid, voorkomen van overlast en aandacht voor de gezondheidseffecten. Dit zijn harde voorwaarden en zullen we streng op toezien.

ChristenUnie

De ChristenUnie staat voor gezond leven en gezond opgroeien. Daar hoort een coffeeshop per definitie niet bij. Eerst moeten we de vraag beantwoorden: wat vinden wij de betekenis van groei voor Dronten? Welke voorzieningen horen daarbij?

Leefbaar Dronten

Als Dronten verder groeit hoort daar ook de vestiging van een coffeeshop bij, wel onder strenge controle en handhaving.

D66

D66 is voorstander van coffeeshops die legaal kunnen inkopen, leveren en verkopen. Zo heb je zicht op wat er gebeurt, trek je het uit de criminaliteit en komen de mensen in beeld, zodat je het over gezondheid en voorlichting kunt hebben.

SP

Wij zijn als enige partij heel duidelijk dat wij een coffeeshop in onze gemeente als een onmisbare voorziening zien.

CDA

Voor het CDA is er geen relatie tussen de omvang van Dronten en een coffeeshop. Drugs passen niet bij een gezonde leefstijl en zijn een gevaar voor de (verkeers)veiligheid. Het CDA blijft daarom van mening dat drugs verboden moeten blijven.

PvdA

De PvdA vindt dat er een ruimte moet zijn voor een gereguleerde coffeeshop mits zoals in de vraagstelling ligt opgesloten gecontroleerde verkoop.

Verkiezingen

.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden