De Baan in Biddinghuizen hangt vol met vlaggen.
De Baan in Biddinghuizen hangt vol met vlaggen. Foto: Wouter Foppen

Omgekeerde Nederlandse vlaggen blijven voorlopig nog even hangen

Gemeente

DRONTEN - De omgekeerde Nederlandse vlaggen in de gemeente Dronten blijven in ieder geval tot 6 september hangen. Dat is een van de uitkomsten van een gesprek tussen de gemeente, een boer en een veteraan. 

Boeren hingen onder andere in meerdere straten in Biddinghuizen Nederlandse vlaggen op de kop, als ‘noodsein’. In tegenstelling tot andere gemeenten besloot de gemeente Dronten de vlaggen te laten hangen, maar wel een gesprek tussen de gemeente, een boer en een veteraan op poten te zetten. Binnen die laatste groep leeft immers onvrede over de actie.

Burgemeester Jean Paul Gebben en wethouder Lazise Hillebregt zijn in gesprek gegaan met beide partijen. “Dat gesprek heeft maandag plaatsgevonden. Daarbij hebben beiden hun begrip uitgesproken over elkaars standpunten. Ook is gebleken dat het niet de intentie van de boeren is geweest om wie dan ook te kwetsen”, meldt een woordvoerder van de gemeente. 

Verzoek

De boeren hebben tevens het verzoek gedaan of de vlaggen, in navolging van andere gemeenten, tot 6 september mogen blijven hangen. Op die datum keert het kabinet terug van reces. “We handhaven niet voor 6 september”, laat de gemeente desgevraagd weten.

!