Wethouder Lazise Hillebregt (links) met Bea Mantel (rechts).
Wethouder Lazise Hillebregt (links) met Bea Mantel (rechts). Foto: Gemeente Dronten

Bea Mantel is de klimaatburgemeester van Dronten

Gemeente

DRONTEN - Bea Mantel is ‘aangesteld’ als de klimaatburgemeester van de gemeente Dronten. Samen met wethouder Lazise Hillebregt hees zij deze week de vlag in het kader van de Nationale Klimaatweek. 

‘Van 31 oktober tot en met 6 november is het Nationale Klimaatweek! Tijdens deze week laten we samen zien wat we met elkaar kunnen bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken. Met grote en kleine initiatieven pakken we de handschoen op en zetten we samen de volgende stap, want een beter klimaat begint vandaag’, schrijft de gemeente over die klimaatweek. 

De klimaatburgemeester werd gezocht door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Mantel reageert op de site van Ondernemersvereniging De Driehoek, waar zij lid van is, op haar nieuwe functie. “Ik ben klimaatburgemeester, omdat iedereen wel weet dat het niet optimaal met het klimaat gaat maar niet weet hoe dit aan te pakken. Daarom vraag ik iedereen om in de Nationale Klimaatweek slechts één actie te ondernemen en kijk wat dat voor gevoel oproept.”