70.000 euro per jaar.
70.000 euro per jaar. Foto: Bruno

Dubbel en Dwars Dronten | Te gek voor woorden

Gemeente

Het college van B en W gaat zichzelf verwennen. Het wil vaker op stap met genodigden naar diverse locaties in onze fraaie gemeente. Dronten moet mee in de vaart der volkeren. De gemeente gaat groeien en daarom is het volgens het college noodzakelijk ‘dat het de ruimte krijgt om te ontwikkelen’.

Ook wil het college de gemeente op de kaart zetten door jaarlijkse terugkerende evenementen te promoten. B en W schatten de kosten van die extra inzet op 70.000 euro per jaar.

Te gek voor woorden. Van mij mag het college onze gemeente en zichzelf verkopen. Maar 70.000 euro is wel erg veel geld. Met zo’n bedrag kunnen Voedselbank Dronten en Hospice Dronten heel wat jaartjes vooruit.

De gemeente krijgt vanaf volgend jaar een ambtenaar die zich moet gaan bezighouden met het bestrijden van discriminatie en ervoor moet zorgen dat ‘iedereen’ in onze Drontense samenleving zich thuis voelt en meedoet. Volgens het college staat de gemeente “voor een inclusieve samenleving, waarin alle inwoners mee kunnen doen”. 

Mooie woorden en een goed initiatief, maar eigenlijk natuurlijk te gek voor woorden dat wij in een samenleving wonen waar zo’n ambtenaar nodig is.

Gelezen in de vacaturetekst voor een beleidsmedewerker bij de gemeente: “Het hoogste doel is om Dronten mooier te maken en bij te dragen aan het geluk van de inwoners”.

Eigenlijk ook te gek voor woorden, maar daar word ik nu wel blij van.

Hans Dorreboom

Dubbel en Dwars Dronten