De tafelronde in Engeland (2019)
De tafelronde in Engeland (2019) Foto: Koen Klaasse Bos

Tafelronde 122 bestaat 50 jaar: “Gedachte nog altijd springlevend”

Nieuws Ingezonden

DRONTEN - Tafelronde 122 Flevoland viert dit jaar het 50-jarig bestaan. De aftrap van het jubileumjaar is vanavond (woensdag 27 maart) met een receptie voor oud-tafelaars, tafelaars en partners van deze serviceclub.

Wijlen Gerben Foppe de Boer richtte de eerste tafelronde van Flevoland in 1974 op. Het doel was: “Ondernemende heren in de leeftijd tot 40 jaar met elkaar verbinden, maatschappelijk betrokken zijn en vriendschappen sluiten.”

Springlevend

Voorzitter Edwin de Lange vindt het mooi dat deze gedachte nu nog altijd springlevend is: “Er komen elk jaar nieuwe tafelaars bij welke veel energie brengen. Daarnaast is er nog goed contact met de oud-tafelaars.”

Na de receptie van vanavond is er begin april een lustrumevenement in Gent (België) met de installatie van het nieuwe bestuur. Daarnaast organiseert de Tafelronde ook dit jaar projecten om geld in te zamelen voor lokale goede doelen.

In september komen bevriende tafelrondes uit Denemarken, Zweden, Duitsland en Frankrijk naar Dronten om te proosten op het gouden jubileum.