Afbeelding
Aangeleverd

Deze 2 zakelijk bancaire zaken heb je nodig als zzp-er

Partnerbijdrages

Het leven van een zzp’er gaat niet alleen maar over rozen. Je hebt namelijk ook verplichtingen als zelfstandig ondernemer. Zo moet je een administratie bijhouden en je eigen boekhouding doen. Dit lijkt misschien een onmogelijke opgave op het eerste gezicht, maar met wat handige tips wordt dit een stuk eenvoudiger. Zo hebben wij 2 bancaire zaken op een rijtje gezet die je beslist nodig hebt als zzp’er: de zakelijke bankrekening. Klik hier voor een zakelijke rekening zzp en een zakelijke creditcard aanvragen.

Zakelijke bankrekening

Veel zzp’ers gebruiken op het begin hun persoonlijke bankrekening. Als je slechts een handjevol transacties per maand hebt, dan is dit nog te overzien. Wil je echter groeien, dan is een zakelijke bankrekening een echte must. Ten eerste komt dit professioneler over. Deze rekening staat niet op je eigen naam, maar op de naam van je bedrijf. Daarnaast houd je zo ook het overzicht en lopen privé en zakelijk nooit door elkaar. Bovendien is het tegen de regels van de meeste banken in om je privérekening voor zakelijke doeleinden te gebruiken. 

Zakelijke creditcard

Naast een zakelijke bankrekening is het absoluut aan te raden om een zakelijke creditcard aan te schaffen. Met een zakelijke creditcard kun je wereldwijd eenvoudig zakelijke kosten maken. Sommige internationale bedrijven accepteren geen debitcard, dus dan heb je een probleem als je geen zakelijke creditcard hebt. Bovendien bieden sommige aanbieders ook verzekeringen aan op uitgaven die je met deze zakelijke creditcard maakt. Denk bijvoorbeeld aan een vluchtvertragingsverzekering of een rechtsbijstandsverzekering. En uiteraard is deze zakelijke creditcard verbonden met je zakelijke rekening, dus alle kosten in één overzicht. 

We snappen dat dit misschien hoge kosten zijn voor een beginnende zzp’er, maar er zijn nu eenmaal bepaalde kosten die je als zzp’er moet maken om door te kunnen groeien. 


!