Afbeelding
Sendar

Tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen

Partnerbijdrages

Wil jij overstappen van zorgverzekering? Dat kan aan het einde van het jaar. Door het grote aanbod weet jij mogelijk niet wat in jouw situatie de beste zorgverzekering is. Daarom doe je er goed aan zorgverzekeringen te vergelijken. Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Gebruik dan een vergelijkingssite, zoals VergelijkdeZorgverzekeringen. Niet iedereen weet waar hij/zij bij zo’n vergelijking op moet letten. Geldt dit ook voor jou? Wij geven jou hieronder 3 tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen. 

1. Wat heb je nodig?
Voordat je begint met zorgverzekeringen vergelijken, raden wij je aan te bepalen welke zorg jij nodig hebt. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder moet minimaal een basisverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben jij bijvoorbeeld verzekerd voor bezoekjes aan de huisarts. Een behandeling bij de tandarts of de fysiotherapeut valt niet onder de basisverzekering. Maak jij hier ook gebruik van? Dan kun jij je aanvullend verzekeren voor de tandarts en fysio. Bedenk je wel dat jouw premie hierdoor ook hoger uitvalt.

2. Hoeveel premie betaal je?
Vrijwel alle zorgverzekeraars verhogen aankomend jaar hun premie. Dit komt doordat de zorg duurder is geworden. Betaal jij bij jouw huidige zorgverzekering (flink) meer in 2021? Dan is vergelijken zeker aan te raden. Een vergelijkingssite toont jou binnen de kortste keren de hoogte van de premie die zorgverzekeraars aankomend jaar hanteren. Wil je een goedkope zorgverzekering? Kijk dan eens op goedkoopstezorgverzekering.nl.

3. Voor welke polis kies je?
Ga jij zorgverzekeringen vergelijken? Dan kijk je mogelijk alleen naar de prijs. Dat is begrijpelijk, want je moet de zorgpremie immers maandelijks ophoesten. Toch raden wij jou aan om ook naar andere zaken te kijken, zoals de polis. Zorgverzekeringen maken namelijk onderscheid tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Wat het verschil is? Bij een naturapolis krijg jij de zorg alleen vergoed als je naar een aangesloten zorgverlener gaat. Je bent hierdoor niet vrij om te kiezen waar jij je laat behandelen. Kies je voor een zorgverzekering met restitutiepolis? Dan is dit wel het geval. Er is namelijk sprake van vrije zorgkeuze. Reden genoeg om ook naar de polis van een zorgverzekering te kijken.