Afbeelding
Aangeleverd

Verhuizen naar Dronten? Let hier op!

Partnerbijdrages

Kom je binnenkort in Dronten wonen? Gefeliciteerd en alvast welkom in een van de fijnste plekken van Nederland! Om te zorgen dat je je snel thuis voelt hebben we een paar dingen op een rij gezet die je zeker niet moet vergeten. Zo zorg je ervoor dat je verhuizing vlekkeloos en zonder zorgen verloopt.

Regel direct alle onderhoudszaken

Elk huis heeft zijn eigen dingen die belangrijk zijn om te onderhouden en het is handig om dat al direct op een rijtje te hebben gezet. Heb je een open haard, dan is schoorsteenvegen bijvoorbeeld iets dat je jaarlijks moet laten doen. Met een grote tuin is het slim om regelmatig een dagje in te plannen om in de tuin aan het werk te gaan.

Ook cv-onderhoud is zoiets dat je regelmatig moet laten doen, net als het controleren van deurposten en kozijnen. Zo heb je eventuele beschadigingen snel in de gaten en kun je deze op tijd verhelpen. Dat is vaak goedkoper dan wanneer je te lang wacht en complete onderdelen moet vervangen. Zet al deze zaken eens op een rij en zet ze op de kalender, dan vergeet je ze ook niet.

Geef je nieuwe adres door aan de gemeente

Je hebt vast je adreswijziging al doorgegeven aan vrienden, familie, je werk en bedrijven waar je vaak iets bestelt. Het is ook belangrijk om aan de gemeente door te geven dat je gaat verhuizen. Dat hoef je alleen te doen bij de gemeente waar je gaat wonen. In dit geval dus de gemeente Dronten.

Let erop dat je dit op tijd doet, maar ook niet te vroeg. Je kunt je verhuizing vanaf 4 weken voor de datum van sleuteloverdracht doorgeven. Doe dit niet later dan 5 dagen na je verhuizing. Je kunt je verhuizing schriftelijk doorgeven, maar ook heel makkelijk online via de website van de gemeente.

Ga op ontdekkingstocht!

Nu je alle belangrijke zaken hebt geregeld is het tijd om te genieten van je nieuwe woonplaats. Tijd om de omgeving te verkennen dus en te ontdekken wat er allemaal te zien en te doen is. Ga lekker wandelen of pak de fiets en trek eropuit, zo leer je het snelst je nieuwe thuis goed kennen. Veel plezier en geniet ervan!