Afbeelding
Aangeleverd

Geld besparen door een applicatie?

Partnerbijdrages

Het is voor veel mensen een moeilijke tijd. Veel mensen hebben (een deel van) het inkomen verloren en hebben hierdoor minder geld te besteden dan voorheen. Geld besparen is daarom dan ook een belangrijke bezigheid geworden. Je kunt zelf je eigen manier zoeken om geld te besparen, maar je kunt hierin ook hulp zoeken middels een applicatie. Het voordeel van geld besparen middels een applicatie is het feit dat deze applicaties hier speciaal voor gebouwd zijn. De applicaties weten precies hoe je geld moet besparen en kunnen je hierin ondersteunen. In deze blog vertellen we je precies hoe zo’n applicatie ook jou kan helpen met het besparen van geld.

Inzicht

Inzicht in je eigen uitgaven krijgen is niet gemakkelijk. Dit komt omdat er iedere maand tientallen en misschien wel honderden in-en uitgaande geldstromen zijn op jouw bankrekening. Door gebruik te maken van een geld besparen app hoef je deze in-en uitgaven niet meer zelf bij te houden. Je kunt een applicatie gemakkelijk koppelen aan je bankrekening. De applicatie sorteert en ordent vervolgens jouw in-en uitgaven en geeft je inzicht in waar jouw geld vandaan komt en waar het heen gaat. Aan de hand van dit inzicht kun je gemakkelijk snijden in jouw vaste uitgaven. Doordat je precies ziet welke kostenposten iedere maand het hoogst zijn, kun je hier gemakkelijker rekening mee houden.

Geld besparen

Een manier om gemakkelijk geld te besparen is door te snijden in je maandelijkse uitgaven. Deze maandelijkse uitgaven bestaan uit verschillende kostenposten. Het meest directe resultaat op het gebied van geldbesparing wordt geboekt als je een vaste maandelijkse uitgave weet te stoppen. Onder deze vaste maandelijkse uitgaven vallen uitgaven als huur en diverse abonnementen. Zo heeft een gemiddelde Nederlanders wel zo’n 11 verschillende abonnementen! Het is goed om deze abonnementen stuk voor stuk na te lopen om te kijken of je deze wel écht nodig hebt. Een voordeel van geld besparen middels een applicatie zoals Dyme is dat deze je ook helpen met het opzeggen van je abonnementen. Een abonnement opzeggen bij de provider van het abonnement zelf is vaak een lastige opgave. Je weet zeker dat het opzeggen van een abonnement via zo’n applicatie goed gaat. Dit komt doordat de bedrijven achter de applicaties honderden abonnementen per dag opzeggen en dus ook precies weten hoe ze dit proces moeten aanvliegen.

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 6 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden