Afbeelding
Foto: Aangeleverd

3 reden waarom jij zou moeten kiezen voor glasvezel

Partnerbijdrages

Heb jij momenteel nog geen glasvezel, maar is deze mogelijkheid er wel? Dan is het absoluut aan te raden om zo snel mogelijk over te stappen. Glasvezel heeft namelijk allerlei voordelen, die je met een DSL lijn zoals je nu waarschijnlijk hebt niet of minder hebt. Zo is de snelheid natuurlijk een belangrijk punt, maar zijn er daarnaast nog tal van redenen te noemen waar het raadzaam is te kiezen voor glasvezel internet. Waar dit tot een aantal jaren geleden nog lang niet overal beschikbaar was, zie je nu dat het bijna overal wel kan. Om het zeker te weten is het eenvoudig om online even een postcode check te doen, zodat je weet of en wat er mogelijk is op jouw adres. Om je een idee te geven welke voordelen glasvezel voor jou heeft, hebben we er 3 voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

Stabiel

We hebben het uiteraard al even gehad over de snelheid van een glasvezel abonnement. Daarbij komt ook dat de verbinding vele malen stabieler is. Dus het maakt niet uit of je nu op 100 meter of 2 kilometer van de centrale zit, de snelheid blijft daardoor gelijk en ook is de verbinding net zo stabiel. Vooral in het buitengebied is het fijn te weten dat het je snelheid een ook kwaliteit van de verbinding ten goede komt. Om nu zeker te weten of het ook bij jou kan, kun je online eenvoudig een postcodecheck doen en de verschillende abonnementen voor glasvezel internet met elkaar vergelijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat je met een glasvezel abonnement veel meer mogelijkheden hebt, dan wanneer je op je DSL lijn blijft zitten. Dit heeft er met name mee te maken dat hier niet tot nauwelijks mee in geïnvesteerd wordt.

Meer voor minder

Kies je voor glasvezel, dan is de verbinding allereerst een stuk sneller, terwijl je vaak hetzelfde betaald. Dat betekent dus ook dat je ervoor kunt kiezen om je abonnement wat omlaag te zetten, zodat je ook nog eens geld bespaard. Het grote voordeel is namelijk, dat je je abonnement op ieder gewenst moment weer kunt upgraden. Dit maakt het dat het vooral wanneer je nog niet helemaal weet wat je verbruik is, rustig kunt kijken welke snelheid het beste bij je past. Je kunt je voorstellen dat wanneer je geen thuiswonende kinderen meer hebt, de snelheid waarschijnlijk drastisch omlaag kan, mits je natuurlijk ook zelf maximaal video’s en films via Netflix streamt. 

Zelfde up- en downloadsnelheid

Waar je bij een DSL verbinding vaak ziet dat de down- en uploadsnelheid niet gelijk aan elkaar zijn, is dit bij glasvezel wel het geval. Dit heeft als voordeel dat vooral wanneer je veel foto’s en video’s bewerkt, ze doorgaans een stuk sneller worden geupload naar bijvoorbeeld social media, dan dat je voorheen gewend was. Die scheelt je dus een hele hoop tijd, waar je deze tijd kunt gebruiken voor andere zaken. Nu merk je dit misschien niet altijd, maar voor wanneer je veel upload, is het overstappen naar glasvezel internet een absolute aanrader.