Roelf Raterink - PvdA
Roelf Raterink - PvdA Foto: ©maartenheijenk.nl

PvdA snapt weinig van houding collega-partijen: ‘Ik kan dat niet begrijpen’

Politiek

DRONTEN - “Ik kan niet begrijpen dat je niet ziet wat er aan de hand is in dit land”, roept raadslid Roelf Raterink (PvdA) donderdagavond richting zijn collega Barry Hoogezand van VVD. Die partij gaat niet mee in het amendement ‘aanpakken energie-armoede’ van onder andere PvdA en dat gaat er bij Raterink niet bepaald in. 

Het plan van PvdA, ChristenUnie en GroenLinks was om vanuit het jaarrekeningresultaat van de gemeente een miljoen over te hevelen naar de post Armoedebeleid 2022 en dan specifiek voor hulp aan mensen in het kader van de energiearmoede. Ook wilden de drie partijen een miljoen euro reserveren voor ‘transitievisie warmte en het tegengaan van energiearmoede ‘aan de voorkant’’. 

Het amendement haalde het niet, want CDA, D66, Leefbaar Dronten, SP en de VVD zetten de seinen om uiteenlopende redenen op rood. Zo noemde Hoogezand het ‘wilde ideeën’. “Wel met de goede intentie natuurlijk. Maar dan denk ik, werk ze verder uit en laten we in september (als er al wordt gesproken over armoedebestrijding, red.) kijken of we daar geld voor beschikbaar stellen. Ik hoor u allemaal nieuw beleid maken, maar we gaan nu over het resultaat van 20-21. Dat gaat in de algemene reserve en als er dan goede ideeën zijn, kunnen we er altijd naar kijken. Maar om nu al een miljoen apart te zetten op basis van wat we nu zien, gaat wat betreft de VVD te ver.”

En die houding gaat er bij Raterink niet helemaal in, zo liet hij eerder in de discussie ook al tegenover Leefbaar Dronten weten. “Ik begrijp de houding van Leefbaar niet. We kunnen nu slagvaardig optreden, we hebben nu het geld. Ik weet niet of u het landelijke nieuws volgt? Het wordt steeds erger. Minima krijgen weer 500 euro en middeninkomens zitten eraan te komen. Ik vind het erg kortzichtig van u.” 


DeDrontenaar.nl zoekt mensen met bijzondere hobby's.
Zet jouw bijzondere hobby in de schijnwerpers via DeDrontenaar.nl 16 uur geleden
De Kampersluis bij Ketelhaven.
Wat is er maandag te doen? Kampersluis, opgroeicafé, dinosaurussen 16 uur geleden
Van Hanegem tijdens een bijeenkomst in Kampen.
Andy Snijdt Hout | Volksheld Willem van Hanegem Andy Snijdt Hout 17 uur geleden