Anneke Popa, links met rode jas.
Anneke Popa, links met rode jas. Foto: ©maartenheijenk.nl

Landelijke SP: ‘Eén-op-één gesprek de voorkeur’

Politiek

DRONTEN - Anneke Popa werd dinsdagavond naar eigen zeggen geweigerd voor een vergadering voor leden van de SP in Dronten, maar de partij laat er een andere lezing op los. “In overleg is besloten dat een één-op-één gesprek de voorkeur heeft”, laat woordvoerder Milos Todorovic weten. 

Volgens de woordvoerder van de landelijke tak ging het dinsdag om een bijeenkomst met leden. Tijdens die bijeenkomst hebben leden met elkaar gesproken en heeft een afgevaardigde van het partijbestuur van de SP het met de leden gehad over de afsplitsing. “De afgevaardigde heeft hen zo goed als mogelijk bijgepraat. Uiteraard was er ruimte om hun ongenoegen over deze teleurstellende en eenzijdige actie van de oud-raadsleden uit Dronten uit te spreken en dat hebben zij dan ook gedaan”, meldt Todorovic. 

Toekomst?

De SP doet er volgens de woordvoerder de komende tijd alles aan om de lokale afdeling in Dronten te versterken. Tijdens de bijeenkomst van dinsdag zouden er al leden zijn opgestaan. “Zij hebben aangegeven actief aan de slag te willen gaan voor de SP-afdeling Dronten. Dat is mooi en laat ook zien dat de afdeling Dronten groter is dan alleen de fractie.”

Het gesprek tussen Popa en de SP kan volgens Todorovic ‘hopelijk spoedig plaatsvinden’.

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 9 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 9 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 10 uur geleden