Hugo de Jonge bezocht zaterdag de teststraat in 't Dok.
Hugo de Jonge bezocht zaterdag de teststraat in 't Dok. Foto: gemeente Dronten

Minister Hugo de Jonge komt naar Dronten voor werkbezoek

Politiek

DRONTEN - Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, VRO) komt maandag naar Dronten voor een werkbezoek. Hij start in de gemeente Dronten, om vervolgens ook nog naar Almere te gaan.

Het doel van het bezoek van de minister aan Flevoland? Hij wil praten over de aanpak van grote vraagstukken waar Nederland de komende jaren voor staat. Denk daarbij aan de woningbouwopgave, klimaat- en energie, de landbouwtransitie  en de overgang naar een circulaire economie. ‘Flevoland wil als regio het gesprek met het Rijk aan gaan. Het uitgangspunt van de acht overheden is dat we willen bouwen aan een samenleving. En de minister van VRO wil namens het kabinet met de Regio in gesprek over de ruimtelijke puzzel die we met elkaar moeten leggen. Rijk en Regio willen hierin gezamenlijk optrekken’, schrijft de provincie.

Gesprek

In Dronten begint hij de dag met een gesprek met betrokken partijen en een aantal jongeren uit Flevoland. Vervolgens vertrekt De Jonge naar Almere, waar hij  Almere Pampus bezoekt. Daar wordt een toekomstig woon- en leefgebied ontwikkeld. Hij sluit af bij een stadsboerderij in diezelfde stad, waarbij de samenwerking tussen de overheden en nieuwe vormen van samenleving aan de orde komen.