De ijsbaan in Dronten.
De ijsbaan in Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Andy Snijdt Hout | Promotie

Sport

(door Andy Houtkamp)

In het kader van mijn inburgering in Dronten die al twee jaar duurt heb ik een praatje mogen houden bij de Rotary Dronten. Aardige mannen en vrouwen met hart voor de gemeente, zo bleek. Ik kom hierop omdat ik mocht praten over de Olympische Spelen en daar, in Beijing, gebeurde iets unieks. Een Amerikaanse, Erin Jackson won de vijfhonderd meter en het bleek dat zij haar eerste pasjes op de kunstijsbaan van Dronten heeft gezet. 

Al enige tijd pijnig ik mijn hersenen hoe ik, als ik promotie zou moeten doen voor Dronten, dat in elkaar zou steken. De Jumbo doet het goed met eerst dat fotoboek van oud-Dronten en nu het Monopolyspel van Dronten. Voor een tweepersoons huishouden is het flink sparen, maar dat neem ik op de koop toe. 

Maar het meest eenvoudige is natuurlijk de ijsbaan weer open gooien, wat mij betreft in eigen beheer en veel shorttrackers en kunstschaatsers aan je te binden. Voor mijn part ook nog een skeletonbaan buiten, maar dat is geen must. Het belangrijkste is dat deze baan de Suzanne Schulting- of Erin Jackson-baan gaat heten met buiten een standbeeld van zowel Schulting als Jackson.

Wedden dat er heel wat duizenden Amerikanen hun vijfdaagse Europatrip gaan afstemmen op Dronten? Daar kan echt geen promotieteam tegenop.

Andy Snijdt Hout

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.
Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 2 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 2 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack gisteren