BAS verloor zaterdag met 3-2 bij Oene.
BAS verloor zaterdag met 3-2 bij Oene. Foto: ©maartenheijenk.nl

BAS in slotseconde onderuit, gat naar veilige zone wordt groter

BIDDINGHUIZEN - De middag van BAS mag gerust worden omschreven als waardeloos. De Biddinghuizenaren verloren in de slotseconde met 3-2 van Oene en zagen het gat naar de veilige zone ook nog eens oplopen.

Goed voetbal? Nee, dat kregen de aanwezige toeschouwers zaterdag niet te zien. Spannend was het wel. Oene kwam in de eerste helft op gelukkige wijze op voorsprong, maar BAS herstelde het direct na rust. Binnen twintig seconden zorgde Bas van Luenen voor de gelijkmaker, maar nog geen tien minuten later moest de ploeg wederom in de achtervolging (2-1).

Die poging slaagde opnieuw, want spits Mike Geres schoot op heerlijke wijze een tweede gelijkmaker binnen. Lang leek 2-2 de eindstand te worden, maar in de slotseconde ging het voor BAS alsnog mis. Een afstandsknal van Jasper Mosterd vloog binnen, waardoor Oene met een 3-2 zege aan de haal ging.

Doordat Elspeet won bij Swift’64 en VIOS Vaassen afrekende met HTC, staat BAS nu zes punten achter op nummer elf Zwolsche Boys. Die positie zorgt aan het einde van de rit voor directe handhaving. Er zijn voor BAS nog negen wedstrijden te spelen.