Asv Dronten weet dat het zaterdag hoe dan ook kan profiteren.
Asv Dronten weet dat het zaterdag hoe dan ook kan profiteren. Foto: ©maartenheijenk.nl

Voetbal: kan koploper asv Dronten toeslaan?

Sport

DRONTEN - Voor de voetballers van asv Dronten wordt het een belangrijke zaterdag. Zelf treedt de ploeg thuis aan tegen Valleivogels, terwijl concurrenten Batavia’90 en Veensche Boys elkaar treffen in Lelystad. Ook de overige ploegen uit de gemeente komen in actie. 

Asv Dronten - Valleivogels (14.30 uur)
Zoals gezegd is het de vraag of asv Dronten zaterdag toe kan slaan. De Drontenaren spelen zelf tegen Valleivogels, de nummer vijf van de ranglijst. Die ploeg maakte het de nodige topteams al lastig, want Unicum en Veensche Boys wisten niet te winnen. Als asv Dronten daar zaterdag wel in slaagt, dan doet het hoe dan ook goede zaken. Of het neemt afstand van Batavia’90, of het ziet Veensche Boys voorlopig afhaken. En in het meest gunstige scenario is dat beide het geval.

HTC - BAS (14.30 uur)
Of er voor BAS een belangrijke zaterdag op het programma staat? Zeg dat wel. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt heeft dikke degradatiezorgen, maar kan die zorgen zaterdagmiddag iets verkleinen. BAS gaat namelijk op bezoek bij HTC, de naaste concurrent. HTC is de nummer twaalf van 3C en heeft op dit moment vier punten meer dan BAS. Als de Biddinghuizenaren het dus niet voor elkaar krijgen om een punt of meer aan deze wedstrijd over te houden, lijkt nacompetitie het hoogst haalbare. De belangen zijn dus groot, dat mag duidelijk zijn.

VHK - Reaal Dronten (14.30 uur)
Het winnen van de derde periode, dat is waar Reaal Dronten zich naar eigen zeggen op richt. De Drontense vierdeklasser staat op de algemene ranglijst zevende, mede omdat het de laatste drie wedstrijden kansloos verloor. De derde periode begint voor Reaal niet makkelijk, want het gaat op bezoek bij nummer twee VHK. Die ploeg was eind maart nog met 0-2 te sterk en is vol in de race om plaats twee. Voor Reaal zaak om de ambities kracht bij te zetten en met een zege aan de derde periode te beginnen.

ESC - Swift’64 (14.45 uur)
Ook voor Swift’64 is het zaak om zaterdag weer eens te winnen. Na de klinkende derbyzege op BAS (6-0) slaagde de ploeg daar namelijk niet meer in. Eerst werd het uit bij Hattem 1-1, een week later was Elspeet in Swifterbant met 0-1 te sterk. De derdeklasser gaat ditmaal op bezoek bij ESC, de nummer acht van de ranglijst. Swift is de nummer zeven, maar heeft wel zes punten meer dan ESC. Het belooft een interessant duel te worden, want ESC wil vast en zeker aanhaken bij Swift.

Programma

14.30 uur asv Dronten - Valleivogels

14.30 uur HTC - BAS

14.30 uur VHK - Reaal Dronten

14.45 uur ESC - Swift’64