Met Martin Wubs als keeper wint BAS bij Olympia’28

BIDDINGHUIZEN - Met twee zeges op rij lijkt BAS de stijgende lijn gevonden te hebben, maar of het op tijd komt is de vraag. De Biddinghuizenaren winnen zaterdag met 2-4 bij Olympia’28, terwijl ze een groot deel van de wedstrijd met Martin Wubs als keeper spelen.

De keepersproblemen zijn al bijna niet te overzien bij BAS en zaterdag kreeg dat een vervolg. Jorrit Doorman moest in de eerste helft geblesseerd afhaken, terwijl er geen reservekeeper op de bank zat. Daardoor moest middenvelder Martin Wubs, zo ongeveer de kleinste man van het veld, de handschoenen aantrekken en onder de lat plaats nemen. De stand is op dat moment al 0-1, door een goal van Tijmen Stegeman.

Met Wubs als keeper drukt BAS door. Enkele minuten na de keeperswissel maakt Bas van Luenen de 0-2 en als beide ploegen de kleedkamer opzoeken voor de rust, is het zelfs al 0-3. Die treffer komt op naam van Mike Geres en daarmee lijkt BAS weer drie punten bij te kunnen schrijven.

Olympia recht in de tweede helft echter de rug en komt terug in de wedstrijd. Wubs moet twee keer een doelpunt toestaan, maar als Leander Touw in de slotfase voor 2-4 zorgt, kunnen de Biddinghuizen opgelucht ademhalen.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden