Bas van Spronsen was weer goed voor een goal.
Bas van Spronsen was weer goed voor een goal. Foto: © Ar Nieuwland

Nipte nederlaag Reaal, Swift wint bij Hulshorst

DRONTEN/SWIFTERBANT - Reaal Dronten heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen 's-Heerenbroek met 0-1 verloren. Het enige en winnende doelpunt werd al na tien minuten gemaakt door Jonno Pruim. Derdeklasser Swift'64 won met 0-3 bij degradant Hulshorst.

Reaal en 's-Heerenbroek maakten er een levendige wedstrijd van, maar goals waren er amper te zien. Na tien minuten opende Jonno Pruim de score en in de overige tachtig minuten bleef het daar bij. Aan beide kanten waren er nog wel kansen te zien, zo kwamen Samed Turan en Islam Abdelsalem in de buurt van een goal, maar de goal van Pruim was voldoende voor de beslissing. Reaal is daardoor al acht wedstrijden zonder zege.

Swift wint wel

Swift'64 deed bij het inmiddels gedegradeerde Hulshorst wat het moest doen en won met 0-3. Na de rust werd de score geopend door een eigen doelpunt, waarna Bas van Spronsen twintig minuten voor tijd voor 0-2 zorgde. Het derde en laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Stan van Elp.