Martijn Timmer maakte een treffer namens asv Dronten.
Martijn Timmer maakte een treffer namens asv Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Oefenvoetbal: Knappe zege asv Dronten, nederlaag Reaal

DRONTEN - Asv Dronten, Reaal Dronten en Swift’64 zetten zaterdag in hun oefenwedstrijden wisselende resultaten neer. Eerstgenoemde won knap met 3-1 van DOS Kampen, terwijl Reaal en Swift verloren.

Asv Dronten begon zaterdag aan het Berend Elzerman Toernooi van VSCO’61 en deed dat naar behoren. In het duel met DOS Kampen zette Martijn Timmer zijn ploeg net voor rust op voorsprong, waarna de Kampenaren in de tweede helft nog wel langszij kwamen. Maikel Bosch zorgde een kwartier voor tijd voor een nieuwe Dronter voorsprong en via een rake strafschop besliste Pim Breukelman de wedstrijd: 3-1.

Nederlaag Swift

Op bezoek bij IJVV ging Swift’64 met 3-1 onderuit. Bob Breemhaar bracht zijn ploeg na een klein kwartiertje nog wel aan de leiding, maar nog voor de rust draaide de thuisploeg de zaak om. Bij rust was het 2-1 voor IJVV en twintig minuten voor tijd zette Lenhard de Velde de eindstand op het bord: 3-1.

Reaal start met verlies

Ook Reaal Dronten kreeg het zaterdag niet voor elkaar om te winnen, want op bezoek bij Sparta Nijkerk O23 werd er met 3-2 verloren. Het was voor de ploeg van trainer Burak Yargan de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.

BAS speelde niet vanwege Lowlands.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden