Oefenvoetbal: Reaal wint van BAS, dikke nederlaag Swift

DRONTEN - Reaal Dronten won zaterdag de ‘oefenderby’ tegen BAS met 2-1. De ploeg van trainer Burak Yargan nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong en dat bleek voldoende. Swift’64 ging hard onderuit tegen Sparta Nijkerk O23, 6-2.

Reaal maakte van de wedstrijd tegen BAS een heuse seizoensopener en kwam in de eerste helft op voorsprong. Bij rust stonden de Drontenaren zelfs met 2-0 voor, maar in de tweede helft waren de gasten uit Biddinghuizen heer en meester. Dat resulteerde vrij laat in de aansluitingstreffer van Bas van Luenen, waarna BAS nog meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker. Onder andere Thomas de Gier miste alleen voor de keeper, waardoor Reaal toch won: 2-1.

Dikke nederlaag Swift, gelijkspel asv Dronten

Swift’64 kwam tegen de beloften van Sparta Nijkerk van een koude kermis thuis, want het kreeg zwaar klop. De formatie van coach Arjan ten Hove ging met liefst 6-2 onderuit. De goals namens Swift kwamen van Bob Breemhaar en Thim Verhoeven.

Asv Dronten speelde de laatste wedstrijd van het Berend Elzerman Toernooi van VSCO’61 en speelde daarin tegen KHC met 0-0 gelijk. Trainer Patrick Posthuma sprak van een prima wedstrijd. “Samen weer een goede stap gezet in speelwijze en gespeeld op een intensiteit die we in de competitie ook mogen verwachten.” De Dronter formatie sloot het toernooi af als nummer vijf.