Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

In competities van Reaal Dronten en BAS degraderen liefst zes teams

Sport

DRONTEN - BAS en Reaal Dronten krijgen dit seizoen te maken met een ongekende degradatieregeling. De ploegen komen uit in de vierde klasse en op dat niveau degraderen er liefst zes ploegen direct. Dat blijkt uit de door de KNVB gepubliceerde promotie- en degradatieregeling.

De nummers 7 tot en met 12 blazen na dit seizoen de aftocht naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Promoveren kan natuurlijk ook, daar zullen BAS en Reaal Dronten meer naar kijken. Het kampioenschap levert logischerwijs een plaats in de derde klasse op. Lukt dat niet, dan moeten de teams periodekampioen worden. In dat geval wordt er samen met de andere periodekampioenen van 4A tot en met 4H en de herkansers van 3A tot en met 3E gestreden om vier plaatsen in de derde klasse.

Asv Dronten

Asv Dronten is promovendus in de eerste klasse E. Als het op dat niveau wil blijven spelen, moet het in ieder geval niet als nummer 12, 13 of 14 eindigen. Dat eindresultaat houdt directe degradatie in. De nummers 10 en 11 van de eindstand gaan de nacompetitie in en spelen samen met de periodekampioenen van 2I en 2J voor één plaats in de eerste klasse. 

Promoveren kan natuurlijk ook. Als asv Dronten dat voor elkaar wil krijgen, is de snelste manier logisch: kampioen worden. Lukt dat niet, dan is het nog mogelijk via de nacompetitie. De ploeg van trainer Patrick Posthuma moet dan periodekampioen worden om samen met de periodekampioenen van 1A tot en met 1F en de herkansers vanuit de vierde divisie te strijden om twee plaatsen in de vierde divisie. 

Swift’64

Voor Swift’64 is het zaak om in ieder geval niet als nummer 11 of 12 te eindigen. Die plaatsen betekenen rechtstreekse degradatie. De nummers 9 en 10 van 3B spelen nacompetitie om lijfsbehoud. Promotie? Dat kan bereikt worden door kampioen te worden of een periodetitel te pakken. In dat laatste geval wordt er samen met andere periodekampioenen uit de derde klasse en de nummer 9 tot en met 11 van 2I en 2J gestreden om twee plaatsen in de tweede klasse.