Jarick Stoop, Jesse van Dijk en Ilmar Stoop gestart voor hun 50m Rugslag, in baan 2,3 en 4
Jarick Stoop, Jesse van Dijk en Ilmar Stoop gestart voor hun 50m Rugslag, in baan 2,3 en 4 Foto: Greetje Stoop

Ingezonden: heren en dames senioren ZZZ oppermachtig

Sport Ingezonden

DRONTEN - Afgelopen weekend barstte de strijd onder de zwemverenigingen in Nederland weer los, deel 1 van de KNZB Zwem Competitie werd gezwommen. De Zuiderzeezwemmers organiseerden de wedstrijd voor een aantal club’s uit hun poule. Emmeloord, Lelystad en Meppel waren te gast. ZZZ verscheen met 30 zwemmers aan de start en zij wisten 13 programma overwinningen binnen te hengelen, waaronder twee estafettes. Vooral de heren en dames senioren waren in hun categorie oppermachtig en pakten de hoogste klasseringen.

Er werden aardig wat persoonlijke records gezwommen en de grootste verbeteringen waren voor Tibeau Sijtsma op de 200m school (ruim 27 sec.), Daniël van Dijk op de 200m vrij (bijna 15 sec.) en Nils Pit op de 100m school (8 sec.).

Programma overwinningen waren er voor Myrthe Dam (200SS), Jesse van Dijk (50RC), Tess Dugandzic (200RC), Emma Jansen (50VRIJ en RC), Lotte Klaver (100RC), Danique Stoop (50RC en 100SS en WIS), Ilmar Stoop (100SS en WIS), het Heren SEN estafette team 4x100m vrij; met J Dinger, J Stoop, I Stoop en J van Dijk en het eerste Dames SEN estafette team 4x100m Wissel; met G Zittersteijn, M Dam, D Stoop en L Klaver. Zowel de estafette teams als Klaver, Dugandzic en Dam deden dit met een ruime voorsprong op de concurrentie.

Verder werden er 20 tweede en derde plaatsen behaald door Gaby Zittersteijn, Jarick Stoop, Ilmar Stoop, Kimberley Olieman, Dagmar Kruik, Sophie Hoogland, Tess Dugandzic, Jesper Dinger, Jesse van Dijk, Daniël van Dijk en Carlijn Boltendal. Het tweede Damesteam op de 4x100m wissel met Boltendal, Olieman, van Dijk en Kruik werd tweede en de Meisjes Junioren op de 4x100m vrij met de Winter, Hoogland, Fintelman en Spriensma werden derde.

Helaas werden er zo aan het begin van het seizoen nogal wat schoonheidsfoutjes tijdens bijvoorbeeld de keerpunten of start afgestraft met een Dis., waardoor de eindtijd van de betreffende zwemmers niet werd geregistreerd. Toch hebben ze met elkaar optimaal kunnen genieten van de geweldige sfeer en inzet van alle team genoten, tijdens de eerste Competitiewedstrijd van het seizoen. Een mooie ervaring van hoe wedstrijdzwemmen ook een teamsport is/kan zijn. Met elkaar kwamen ze tot een mooie eindscore en klassering in de A-klasse Regio Oost.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 9 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden