Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Asv Dronten gaat mede door ‘discutabele penalty’s’ onderuit

Sport

“Door onder andere twee discutabele penalty’s uiteindelijk verloren van een geweldige ploeg”, concludeert Posthuma na afloop. Zijn ploeg speelde echter geen slechte wedstrijd en stond na een uur spelen zelfs op een 0-1 voorsprong. Een corner van Yordi Schols werd door Florijn Diepstraten met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd en dat bracht asv Dronten verrassend aan de leiding. 

DRONTEN - Discutabele penalty’s deden asv Dronten zaterdag onder andere de das om op bezoek bij Quick’20, als we trainer Patrick Posthuma tenminste moeten geloven. Zijn ploeg ging in Oldenzaal met 4-1 onderuit en de coach was niet te spreken over de beslissingen van de arbiter. 

Dik en uur hielden de Drontenaren knap stand, maar in de laatste 25 minuten ging het alsnog mis. Asv Dronten verloor met liefst 4-1, maar dat vertelde volgens Posthuma niet het verhaal van de wedstrijd. “Het plan is ruim een uur lang subliem uitgevoerd, waarbij we de kansen hebben gehad om verder weg te lopen. De uitslag doet geen recht aan het spelbeeld.”