Reaal Dronten eindigt wedstrijd met acht man, Swift’64 onderuit

DRONTEN/SWIFTERBANT - Het was voor Reaal Dronten en Swift’64 een zaterdag om snel te vergeten. Eerstgenoemde ging met liefst 1-6 onderuit tegen Wilsum en kreeg ook nog twee keer rood, terwijl Swift thuis verloor van VVOP: 0-1.

Reaal kende een waardeloze middag, want het ging tegen Wilsum keihard onderuit. Na dik twintig minuten keken de Drontenaren al tegen een 0-2 achterstand aan, maar net voor de rust bracht Chendley Richards zijn ploeg terug in de wedstrijd.

Rode kaarten

In de tweede helft bleef het lang spannend en hing de gelijkmaker in de lucht, maar op de counter zorgde Wilsum voor 1-3. Dat was de beslissing, helemaal omdat bij Reaal de emoties hoog opliepen en er twee spelers met rood naar de kleedkamer moesten. Eerst kreeg invaller Naoufal Debdoudi direct rood, waarna Roberto Doufikar zijn tweede gele kaart in ontvangst nam.

Tot overmaat van ramp moest Halim Tabaouni met een hersenschudding ook nog naar de kant, waardoor Reaal de wedstrijd met acht man eindigde. Het gevolg? Een harde 1-6 nederlaag en even een pas op de plaats als het gaat om de koppositie.

Swift’64 verliest ook

Swift’64 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis met 0-1 te verliezen van VVOP. De enige en winnende goal werd gemaakt door Dennis Hooijer, hij deed dat vanaf de penaltystip. Door de nederlaag is Swift nu de nummer zeven op de ranglijst.