Arjan ten Hove, trainer van Swift'64.
Arjan ten Hove, trainer van Swift'64. Foto: © Ar Nieuwland

Zware nederlaag voor Swift’64, asv Dronten doelpuntloos gelijk

DRONTEN/SWIFTERBANT - Het seizoen van Swift’64 kenmerkt zich voorlopig door wisselvalligheid. Afgelopen zaterdag ging de ploeg hard onderuit bij Zwart-Wit’63, het eindigde in 5-1.

De ene week loopt Swift tegen een nederlaag aan, de andere week recht het de rug en stelt het orde op zaken. Waar vorige week nog met 3-0 werd gewonnen van DSV’61, ging het ditmaal helemaal mis tegen Zwart-Wit’63 uit Harderwijk.

Swift keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan en na rust ging het van kwaad tot erger. Tien minuten voor tijd zorgde Robbin Posthuma nog wel voor de 3-1, maar binnen de kortste keren maakte de thuisploeg nog twee treffers: 5-1.

Asv Dronten gelijk

Asv Dronten had de koppositie kunnen grijpen, want concurrent Quick’20 verloor met 2-0 bij SVZW. Zelf slaagden de Drontenaren er echter niet in om te winnen van SVI, in Zwolle eindigde het in 0-0. “De eerste helft was voor ons, de tweede voor onze opponent”, oordeelde trainer Patrick Posthuma.