Lotte Klaver en Myrthe Dam tijdens NK korte baan in Den Haag
Lotte Klaver en Myrthe Dam tijdens NK korte baan in Den Haag Foto: Eigen ZZZ

Ingezonden: Lotte Klaver wordt vijfde op NK zwemmen

Sport Ingezonden

DRONTEN/Den Haag - Tijdens het NK zwemmen kortebaan in Den Haag verschenen voor de Zuiderzeezwemmers (ZZZ) Lotte Klaver en Myrthe Dam afgelopen weekend aan de start. Klaver wist zich heel netjes naar de vijfde plaats te zwemmen in de categorie Jeugd 1en2 op de 50 meter rugslag, all-in werd ze hiermee 26ste. Voor Dam was het haar eerste deelname aan een NK, een prachtige beloning na het maken van vele meters gedurende de trainingen bij ZZZ.

Van 16 tot en met 18 december werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen georganiseerd. Van de ZZZ-zwemmers met behaalde startbewijzen, maakten alleen Lotte Klaver en Myrthe Dam hier deze keer gebruik van. Klaver, al een ervaren NK-zwemster, startte driemaal en Dam verscheen zesmaal aan de start. De twee 16-jarige Drontense dames zetten hele mooie prestaties neer, bij de dames Jeugd 1en2.

Klaver behaalde haar beste klassering op de 50 meter rugslag, waarop ze heel knap een vijfde tijd liet registreren van 30.57, waar ze haar persoonlijke tijd zo goed als mee evenaarde. Ook haar tijden op de 50 meter vrijeslag en vlinderslag, in respectievelijk 27.89 (15) en 30.23 (18), waren zeker goed te noemen.     

Debutante Myrthe Dam zwom een drukker programma, ondanks dat zette ze mooie tijden neer, waaronder twee persoonlijke records. Haar beste eindklassering behaalde ze op de 200 meter vrijeslag, waarop ze heel netjes zestiende werd in een pr van 2.15.02. Op de 400 meter wissel zwom ze zich in een mooi pr naar een 18e plaats in een tijd van 5.30.08. Op de 400 meter vrijeslag werd ze in een hele mooie tijd negentiende in 4.48.63, ook op de 100 meter school (1.19.42), 100 meter wissel (1.12.05) en de 50 meter vrijeslag (28.72) presteerde ze naar behoren. De dames kijken beiden dan ook heel tevreden terug op een geslaagd en plezierig NK.

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 11 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 12 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 12 uur geleden