Het deelnemende team van ZZZ aan de Kerst wedstrijd in Ede
Het deelnemende team van ZZZ aan de Kerst wedstrijd in Ede Foto: Eigen ZZZ

Ingezonden: ZZZ haalt 29 podiumplaatsen tijdens Kerstwedstrijd

Sport Ingezonden

DRONTEN - Een mooie groep Zuiderzeezwemmers reisde vorige week af naar Ede om daar weer, na een stop van twee jaar, deel te nemen aan de altijd supergezellige en sportieve Kerstwedstrijd georganiseerd door zwemvereniging de Vrijeslag. Gedurende de prijsuitreiking werden 29 podiumplaatsen ingenomen door zwemmers van de Drontense club, ze keerden huiswaarts met 13 maal goud, 10 maal zilver en 6 maal brons.

De Vrijeslag in Ede organiseert al jaren traditioneel de Kerstwedstrijd in het weekend voor kerst. Een bijzonder goed bezette wedstrijd waar de Zuiderzeezwemmers graag van de partij zijn. Zwemmers in de leeftijd van 10 tot en met 25 gingen gewapend met hun kerstmuts richting het zwembad in Ede,om een gezellig zwemfeestje te bouwen en de strijd met leeftijdsgenoten aan te gaan op de vier sprintnummers (50 vlinder, rug, school en vrijeslag).

Er werden prachtige persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Nils Pit op de 50 meter vlinder, waarop hij een tijd van 41.94 neerzette. Ook de pr’s van Lise Spriensma (50 vrij in 34.22), Emma Jansen (50 vlinder in 47.86) en Douwe Enzerink (50 rug in 49.22 en 50school in 56.04) waren ruime verbeteringen.

Daniël van Dijk zwom zich met drie pr’s naar viermaal goud, Carlijn Boltendal won zilver op de school en goud op de andere drie slagen. Douwe Enzerink won de vrij, werd tweede op de rug en derde op de school. Dagmar Kruik won het goud op de vrij en het zilver op de school en vlinder, Cynthia Smit won goud op de rug en zilver op de vrij. Kimberley Olieman zwom twee mooie pr’s op de school en de vlinder, waarop ze goud en brons won, op de vrij was het zilver voor haar en op de rug het brons. 

Lise Spriensma liet heel netjes vier persoonlijke records registreren, die haar driemaal brons opleverden op de vrij, rug en school. Jarick Stoop won tweemaal goud op de school en de vlinder en pakte het zilver op de vrijeslag. Ilmar Stoop zwom zich naar driemaal zilver op de rug, school en vlinder en tot slot zwom Jesper Dinger een pr op zijn 50 meter rug.  

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 5 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 6 uur geleden