Archiefbeeld
Archiefbeeld Foto: Rugbyclub Dronten

Rugbyclub Dronten 1/ Almere Bulldogs leidt in eindfase competitie

Sport

DRONTEN - Het rugbyseizoen nadert zijn einde. Na het Paasweekeind worden de laatste wedstrijden gespeeld. Hoewel nog niet alle uitslagen van afgelopen weekeinde bekend zijn, lijkt het clusterteam Rugbyclub Dronten 1/ Almere Bulldogs  aan kop te blijven in de tweede fase van de competitie.

De onderlinge verschillen zijn klein maar, om het cliché maar te gebruiken, Rugbyclub Dronten 1/ Almere Bulldogs heeft alles nog in eigen hand met nog twee wedstrijden te spelen. Bij twee overwinningen is de eerste prijs van de jonge rugbyclub binnen. Dit zou een bijzondere prestatie zijn drie jaar na de oprichting. “Het opstarten van een rugbyclub in de covidpandemie en later de energiecrisis met de stijgende kosten is niet eenvoudig.” volgens captain Henk van Gelder. “Daardoor is het niet makkelijk om een team op te bouwen, eigenlijk mogen er nog wel wat spelers bij. Beginners of met ervaring, iedereen is welkom.”

Eerst volgt op 16 april de uitwedstrijd tegen de Groninger Studenten Rugbyclub. Een week later op 23 april kan Rugbyclub Dronten 1 / Almere Bulldogs  op het eigen veld aan de Educalaan in Dronten het seizoen misschien wel afsluiten met het winnen van de zogenoemde Plate.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 10 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden