Swift aan opmars bezig en dikke winst voor Reaal

DRONTEN - Swift ‘64 is aan een serieuze opmars bezig in de derde klasse. De mannen uit Swifterbant boekten zaterdag de derde zege op rij en hebben ook de ploegen daarboven in het vizier. Zwart-Wit ‘63 uit Harderwijk werd op de thuisbasis geklopt met 3-0.

Het was nog wel spannend tot de slotfase. Thim Verhoeven opende de score na rust, maar de latere treffers vielen pas in de 78e en 86e minuut. Sean Stenekes en opnieuw Verhoeven wisten het net te vinden.

Reaal Dronten deed wat het moest doen. Met een overtuigende 5-1 werd hekkensluiter VV Kampen over de knie gelegd. Jairzinho Slijngard maakte de openingstreffer na een half uur spelen. Daarna was de beer los op Sportpark De Munten en het regende het doelpunten; ruststand 4-0.

BAS was het enige vlaggenschip uit de gemeente dat deze zaterdag verloor. Veluwe Boys won in Garderen van de Biddinghuizer formatie met 2-1. Alle doelpunten vielen in het laatste kwart van de wedstrijd. Na de 1-0 en 2-0 deed Stefan Tolhoek nog iets terug voor BAS in de slotminuut. Door de nederlaag is BAS afgehaakt in de strijd bovenin. SV ‘t Harde, Apeldoornse Boys en VEVO wonnen en vechten komende weken om de titel.