Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eerste prijs in de jonge geschiedenis van gecombineerd rugbyteam

Sport Insta-drontenaar

DRONTEN - Voor het eerst sinds de samenvoeging heeft Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs een prijs gepakt. De club boekte een klinkende overwinning op Grommen met 83-7 en pakt daarmee de zogeheten ‘Plate’.

Zondag sloot Rugbyclub Dronten 1/Almere Bulldogs het seizoen af met deze grote overwinning op de directe concurrent het clusterteam Groningen/Emmen 1.

Mix van ervaring en jeugd

In een wedstrijd die in de eerste 10 minuten nog gelijk op leek te gaan was de thuisclub veel te sterk. Met maar liefst 13 try’s en 9 conversies was het overwicht overduidelijk. Onder een lekker lentezonnetje kregen de toeschouwers een leuke wedstrijd te zien. Het sterke werk van de voorwaartsen zorgde voor snelle balheroveringen en maakte zo weer veel ruimte voor de lijn om met loopacties de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. Snelheid en ervaring worden zo aan elkaar gekoppeld. Het team liet goed zien welke vooruitgang er op rugbytechnisch vlak is geboekt. Er werd gedisciplineerd verdedigd en ook de line-outs en scrums werden goed uitgevoerd en nagenoeg niet verloren.

Eerste prijs

Voor Rugbyclub Dronten betekent dit de eerste prijs na de oprichting drie jaar geleden. Kort na de start begon de coronapandemie waardoor er weinig activiteiten toegestaan waren en het moeilijk was om leden aan te trekken en te behouden. Feitelijk moest er na corona weer opnieuw worden gestart met het opbouwen van de club. Dan is het winnen van de Plate een mooie prijs. De middag werd afgesloten met de rugbytradities zoals de captain’s speech en een BBQ waarbij de overwinning werd gevierd.

Open dag

7 mei organiseert Rugbyclub Dronten een Open dag. Er zijn dan diverse demonstraties en proeftrainingen voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een luchtkussen.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 17 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 18 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 18 uur geleden