Afbeelding
Foto: Zuiderzeezwemmers

Goud en zilver voor Danique Stoop en Estafette teams ZZZ

Sport Ingezonden

DRONTEN - Tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen 2023 lange baan in Amersfoort, gehouden van 4 t/m7 mei, zwommen zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zich weer naar de beste plaatsen in diverse klassementen. Vier dagen lang verschenen er ZZZ-zwemmers aan de start. Danique Stoop wist op vier afstanden Nederlands Kampioen te worden in de categorie 30+, op twee afstanden werd ze tweede. Twee Dames estafette teams werden Nederlands Kampioen in de categorie 100+ en het heren team werd tweemaal tweede in de categorie 120+.

Tijdens de goed bezette 19e Open Nederlandse Master Kampioenschappen lange baan, verschenen bijna 1000 zwemmers aan de start van 182 verenigingen uit 15 landen, in de leeftijd van 20 t/m 85+ jaar.  ZZZ werd vertegenwoordigd door tien zwemmers. Aan de start verschenen Adri Pasman (6x), Danique Stoop (6), Ilmar Stoop (5), Annemarie ten Have (5), Jesse van Dijk (4), Gerko Versluis (2), Cynthia Smit (2x) en Dagmar Kruik, Jarick Stoop en Gaby Zittersteijn allen éénmaal voor een individuele afstand. Uit deze groep zwemmers werd viermaal een estafette team geformeerd die streden voor de hoogste klasseringen. Danique Stoop wist op vrijdag en zaterdag op alle vier de afstanden (100 vlinder, 50 rug, 50 vrij en 50 vlinder) waaraan ze deelnam, het goud en daarmee de Nationale titel te pakken, op de 50m vlinder was ze ook All-in de snelste dame van het Kampioenschap en ze miste op zevenhonderdste van een seconde het Masterrecord op de rugslag. Haar Nationale Masterrecords gezwommen op eerdere edities van het Kampioenschap bleven op haar naam staan. Op de zondag verliepen haar races net iets minder soepel dan de twee dagen ervoor, zowel op de 100m vrij als de 100m rug moest ze genoegen nemen met het zilver.

De ruim 300 estafette starts, waren als een rode draad door het Kampioenschap en zijn een heel belangrijk onderdeel, waar de betreffende zwemmers met heel veel plezier aan deelnemen. Elke sessie wordt er mee afgesloten (2 estafette afstanden per dag). Er wordt gestart op inschrijftijd, ongeacht de leeftijd, heren categorie, vrouwen of gemengd. Alle drie de categorieën hebben wel een eigen eindklassement per vijf jaar. De zwemmers van ZZZ presteerden weer bijzonder goed. Ilmar Stoop, Jarick Stoop, Jesse van Dijk en Gerko Versluis starten op de 4x100m wisselslag en de 4x50m vrijeslag, op beide estafettes wisten ze het zilver te winnen in de leeftijdscategorie 120+, op de 4x50m vrij misten ze het goud op twee tiende van een seconde en op de 4x100m wissel behaalden ze een vijfde tijd All-in (van alle categorieën).

De dames Danique Stoop, Cynthia Smit en Annemarie ten Have starten op de 4x100m wissel met Gaby Zittersteijn, zij zwommen zich met een mooie tijd naar het goud en wonnen de titel in de categorie 100+, met een prachtige voorsprong. Op de 4x50m vrij starten ze met Dagmar Kruik en ook hier zwommen de dames zich naar het goud en de titel met All-in een tweede tijd bij de Dames. Een kampioenschap om weer met veel plezier aan terug te denken.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 20 uur geleden