Asv Dronten wint polderkraker en is ronde verder in nacompetitie

EMMELOORD - Het is de mannen van asv Dronten 1 gelukt de ā€˜grote broerā€™ uit Emmeloord te verslaan. Op bezoek bij Flevo Boys won de formatie van trainer Patrick Posthuma met 2-4 en is weer een ronde verder in de spannende nacompetitie.

Asv Dronten gingen de rust nog in met 1-0 achterstand. Maar na de thee was het al snel raak voor de Drontenaren. De net ingevallen Dylan van der Stoel maakte de gelijkmaker. Dan moet Flevo Boys het met een man minder doen na een rode kaart. Asv Dronten profiteert gauw van de overtalsituatie met een treffer van Jodi de Boer. Alleen drie minuten later recht de Emmerloorder formatie de rug, en brengt de spanning terug met de 2-2. Nick Siebelink brengt de groenwitten met een prachtig doelpunt op 2-3. In de slotfase doet Wessel Buikema de wedstrijd op slot met het vierde doelpunt voor asv Dronten. LRC Leerdam is de volgende horde die genomen moet in de route omhoog naar de vierde divisie.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden