Zwembad De Abelen in Swifterbant
Zwembad De Abelen in Swifterbant .

Swifterbant wil van zwembad terrein maken om het hele jaar te recreƫren

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant wil zwembad De Abelen niet alleen in de zomer gebruiken. Een werkgroep uit Dorpsbelangen zoekt naar mogelijkheden om er een terrein van te maken ā€˜wat gedurende het hele jaar uitnodigt om op allerlei manieren actief te recreĆ«renā€™.

De gemeente Dronten heeft Dorpsbelangen gevraagd een plan te maken voor het buitenzwembad. Er is een werkgroep gevormd en die heeft gesprekken gevoerd met allerlei organisaties en groepen. 

Aanwinst

ā€žDe sportverenigingen gaven aan dat zij gebruik willen maken van een buitenlocatie voor beachsporten (volleybal, handbal) en buitentrainingen (judo)ā€, aldus Dorpsbelangen, ā€žDe scholen hebben behoefte aan een buitenterrein voor een deel van de gymlessen. Ook voor de buitenschoolse opvang zou een sport- en spelterrein een aanwinst zijn. Maar het terrein moet gebruikt worden door zo veel mogelijk inwoners van ons dorp.ā€

Binnenkort worden de plannen voorgeschoteld aan de dorpsbewoners. Die worden dan in de gelegenheid gesteld erop te reageren.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden